Aanbevelingen

Pijnvrij bewegen

Merline K., Musicaltheater student (Hamburg, 2018)

“Ik had geen idee wat er precies ging gebeuren tijdens mijn eerste sessie bij Sylvia. Wel wist ik dat ik graag af wilde komen van mijn pijn in mijn voeten. Al na een half uur lopen werd ik blij als ik een bankje zag waar ik even op kon zitten, zodat de pijn, die doortrok tot in m’n rug, even zou zakken.
Na een aantal behandelingen hebben Sylvia en ik besloten om meer dan tien behandelingen te doen zodat, na verloop van tijd, ook het dansen me makkelijker af zou gaan.
Ik dans al zo lang ik me kan herinneren, maar voor bepaalde bewegingen had ik niet genoeg ruimte in vooral m’n benen en bekken.
Ik merkte al gauw verschil: ik kon ineens veel langer staan zonder pijn in m’n voeten terwijl ik niet eens m’n zooltjes aanhad die ik al m’n hele leven droeg. Naast dit resultaat voelde ik ook dat mijn lichaam flexibeler werd. Bewegingen die ik niet voor mogelijk had gehouden zijn ineens mogelijk geworden!
Ik ben onwijs blij dat ik Sylvia heb leren kennen. Zij geeft je de gerichte aandacht die je nodig hebt, ziet haarfijn in waar de blokkades liggen en je voelt je snel bij haar op je gemak.”

Karen O., Docentbegeleider, Deventer

“Ik ben bij Sylvia gekomen met vrij ernstige pijnklachten, door een aandoening aan mijn ruggengraat. Ik kreeg een ernstige nekhernia, en na een operatie (waarbij de tussenwervelschijven vervangen zijn en de wervels vastgezet zijn) kwam er een bacterie in mijn botten waardoor een aantal wervels zijn aangetast. Ik heb chronisch pijn en slik 7x per dag morfine. Door een fysiotherapeute kwam ik aanraking met myofasciale massage, en zo kwam ik bij Sylvia uit. Zij is gaan zoeken naar waar het allemaal vast zat, en door haar precieze en gedegen manier van werken heeft ze echt een grote verbetering in mijn leven aangebracht. Ik heb het gevoel dat zij mijn lichaam veel losser heeft gemaakt. Ik loop soepeler, sta minder in een kramp en kan ook langer lopen. Sylvia neemt de tijd voor je, is heel exact en vakmatig en behandelt je met haar volle aandacht. Ondanks de lange reis (4 uur reistijd per keer) is het elke keer de moeite waard geweest en ben ik ontzettend blij dat ik Sylvia heb gevonden!”

John C., Leiderschapscoach, Overveen

Sylvia Musmin heb ik leren kennen als een bijzondere vakvrouw in haar bindweefsel therapie benadering die uiterst gedegen en uniek voor Nederland is. Nadat ik met hielspoorachtige verschijnselen fysio-/ manueel therapeuten, osteopaten, podologen en een sportarts tevergeefs had geconsulteerd heeft zij met haar aanpak mij in enkele maanden van mijn klachten verholpen. Haar benadering kenmerkt zich door een hele precieze diagnose van de oorzaak die vaak op een hele andere plek in het lichaam ontstaat, een ingrijpende behandeling waarbij verschil meteen merkbaar is en haar vriendelijke geinteresseerdheid.
Ik beveel haar o.a. aan bij hardnekkige klachten en voor mensen die veel bewegen. Door haar dansachtergrond is zij vertrouwd met klachten waar dansers mee geconfronteerd worden. Als Argentijnse tangodanser is zij mij al jaren behulpzaam bij de uitdagingen die de dans aan mijn lichaam stelt.

Chantal de H., begeleidster Welzijnszorg, Amsterdam

Vanwege burn-out klachten zat ik niet goed in mijn vel. Via via kwam ik bij Sylvia terecht.
Na elke sessie ging ik een stuk meer ontspannen naar huis, als dat ik binnenkwam.
Naast de bindweefseltherapie die ik heb mogen ontvangen, hebben ook de gesprekken en het oprechte gevoel van Sylvia er mede toe geleid dat ik weer rechter kwam staan en mijn algehele gesteldheid weer verbeterde.

Floor S., Therapeut/Yogadocent, Amsterdam

Voordat ik het behandeltraject Structural Integration (Anatomy Trains) bij Sylvia begon, had ik het idee dat mijn lichaam nou eenmaal is zoals het is. Met yoga (ik ben o.a. yogadocente) en manuele therapie was mijn lichaam in de loop van de jaren enigszins rechter geworden en had ik een fijner lichaamsgevoel gekregen.

Echter na een paar deskundige behandelingen van Sylvia voelde ik zoveel oude spanning weggaan! Het is alsof ik op nieuwe benen loop. soepel en geaard. Ik wist niet dat het mogelijk was om op mijn 45e mij zo ‘nieuw’ in mijn lichaam te voelen. Hardlopen, wat ik mijn hele leven al doe, voelt nu gemakkelijk en licht.

Mijn schouders staan weer recht, sinds mijn tienerjaren stonden ze scheef. Ik voel me verwonderd  dat mijn lichaam zoveel vrijer voelt na al die jaren.

Ik ben ook ontzettend dankbaar voor wat Sylvia voor mijn dochter van 16 jaar heeft kunnen betekenen. Zij heeft vroeger jeugdreuma gehad en haar lichaam is altijd wat stijver geweest. Sporten was helemaal niets voor haar, zij voelde meteen na de eerste behandeling meer vrijheid in haar borstgebied en benen en tegenwoordig loopt ze drie keer per week 4 km hard. Met plezier!

Kortom de behandelingen van Sylvia zijn in onze ervaring buitengewoon effectief en daarbij komt nog Sylvia’s warmte, humor en wijsheid!

Jorine L., Redacteur/Schrijver, Amsterdam

Mijn oorspronkelijke hulpvraag was of ik wat rechter zou kunnen worden; als kind al had ik hangende schouders. Daar is nooit verbetering in gekomen, ondanks mijn veelvuldig bezoek aan fysiotherapeuten wegens mijn onderrug (sinds mijn jeugd heb ik pijnklachten in de lage rug, tot – op latere leeftijd – hernia’s aan toe). Er was al zo ontzettend veel aan mijn onderrug gesleuteld zonder noemenswaardig effect, dat ik die klachten als onoplosbaar ben gaan zien.

De behandeling van Sylvia heeft een wereld voor me geopend. Wat zij met mijn lichaam voor elkaar heeft gekregen, is onvoorstelbaar en ‘life changing’, om het in goed Nederlands te formuleren. Mijn lichaam voelt soepeler, vrijer, lichter, rechter en substantieel minder pijnlijk (door ervaring wijs geworden durf ik nog niet te zeggen ‘pijnloos’, maar de tekenen zijn gunstig). Niet alleen mijn schouderpartij is geopend, elk onderdeel van mijn lichaam is herboren, weer tevoorschijn gekomen, ontdaan van het korset van oude patronen.

Ik voel me bevrijd en herboren tegelijk.

En dan heb ik het alleen nog maar over Sylvia’s technische vakkundigheid. Ze is bovendien een warmhartige, invoelende, wijze vrouw, die goed luistert, scherp observeert en precies de juiste adviezen geeft.

Ik wens iedereen Sylvia toe!”

Laura L., Fotograaf, Amsterdam

I began seeing Sylvia Musmin because I wanted relief from long term issues with my hips and pelvic instability.  So far, I have attended four sessions with Sylvia and have already seen improvements in my symptoms. I have been walking greater distances without discomfort, and also noticed improvement in my overall posture and movement.

I find Sylvia to be very passionate about her work, and dedicated to finding a solution that fits the individual.  I can tell that she truly enjoys helping people and her demeanour also puts her clients at ease.

In general, I find the KMI approach very interesting, as it looks at your whole body and the connection between how each part is operating.  Although my main complaint was with my hips, the work involves all the muscles of the body.  I really believe this is a way to have a more long term solution.

Lisette R., Beeldredacteur, Amsterdam

“Alsof er 30 kilo baksteen op mijn onderrug lag, zo kwam ik bij Sylvia binnen.

Pijn, niet kunnen zitten en al bang als iemand naar mijn onderrug wees, zo vast zat mijn rug. Niemand mocht mij aanraken, tot ik bij Sylvia belandde.

Al na een paar behandelingen, die toen in het teken stonden om ruimte te maken in mijn benen en voeten, kon mijn rug steeds meer ontspannen. Het los masseren van het bindweefsel is pijnlijk maar ‘los is los’, daarna is de pijn direct weg.

Nu een half jaar later, sluit ik de structurele integratie bindweefselmassage- behandelingen af. Ik ben pijnvrij, heb een sterker lichaam zonder angst, veel meer energie, voel me blij en ik heb kleine veranderingen in mijn leefstijl ingevoerd waar ik elke dag de vruchten van pluk. Zo werk ik voor een groot deel staand en doe ik yoga en daar durf ik alles te doen omdat ik mijn grenzen voel.

Ik ben Sylvia dankbaar voor alle intensieve liefdevolle behandelingen, oefeningen en levenslessen.  Ik had mezelf geen groter cadeau kunnen geven.

Geen kwikfit aanpak maar een investering voor mijn leven.

Ik ging maanden lopend naar haar praktijk en kwam dan langs een raam in een Jordanees straatje waarop stond: “Niemand dacht dat het zou lukken. Totdat er iemand langskwam die dat niet wist” Sylvia, jij bent die iemand!”

Iesja W., Kitesurfer, Amsterdam

Deze behandelingen gaan in op precies dat ‘ongrijpbare’ niveau wat je bij fysiotherapeuten en manueel therapeuten niet kan bereiken. Ze begeleidt je in gebieden die eng, angstig en pijnlijk aanvoelen. En dan merk je ineens dat je daar toch kan bewegen. Dat is heerlijk!”

Puur aanraken

Tommy Z., Creative Director, Amsterdam

It would be wrong to call Sylvia’s treament – just a massage. It is much more than that. It is an experience that reboots your mind, body and soul. It is a refreshing, peaceful oasis in the middle of a hectic day. It is no longer a nice to have – it is an absolute must. It is my secret weapon that transforms me into calm and capable creative genius.

Michiel K., Conducteur, Amsterdam

Behandelingen waren professioneel, uitgebreid en intensief. Maar na vele maanden zonder aantoonbaar resultaat werd het voor mij vooral mentaal moeilijk om door te zetten. Ik ben zeer te spreken over de bekwaamheid van Sylvia en weet dat ze praktisch iedereen die in haar praktijk komt kan helpen. Helaas was ik 1 van de uitzonderingen, of ik ben te vroeg gestopt. Als ik ergens een kritische noot moet plaatsen dan zit deze hem in het erg makkelijk spontaan aanpassen van een behandeling naar aanleiding van een pijntje of bepaald gevoel hier of daar. Achteraf gezien had ik denk ik liever een meer gestructureerd pad afgewerkt na het vaststellen van wat verbeterd moest worden in mijn lichaam.”

Ewoud A., Copywriter, Amsterdam

Wat Sylvia gedaan heeft, voelt als een klein wonder. Na zeven jaar klachten kan ik eindelijk pijnvrij bewegen en zelfs weer wielrennen. De klachten begonnen op m’n 25ste (ik ben nu 32) met een voetbalblessure. Ik scheurde m’n hamstring bij het schieten. En sindsdien viel ik van de ene in de andere blessure, zoals pijn in m’n knie, enkel, heup, rug en nek.

Vanzelfsprekend heb ik specialisten bezocht, zoals fysio’s, manuele therapeuten, chiropractors, manuele artsen en revalidatieartsen. In meervoud, inderdaad. Want nadat de ene specialist me niet kon helpen, ging ik naar een ander. Ik ben bij meer dan tien fysio’s geweest en zelfs in een aantal ziekenhuizen voor MRI’s van m’n knie en rug. De conclusie van de specialisten en de doktoren was redelijk consistent: Met je gewrichten is niks mis, de klachten lijken te ontstaan door een onderontwikkelde balans. Ik moest gaan werken aan m’n buikspieren, rugspieren en evenwichtsoefeningen in het algemeen. Dat volgde ik braaf op – ik kan inmiddels vijf minuten aan één stuk planken – maar had nog steeds klachten.

Ik heb m’n hele leven gesport en was veel buiten. Toen ik m’n hamstring scheurde, adviseerde de fysio 6 weken rust en oefeningen. Dat leek een eeuwigheid, maar het was wel een concreet doel. Toen dat doel niet gehaald werd, en weken maanden werden en maanden jaren zakte de moed me in de schoenen. Ik werd er chagrijnig van omdat m’n klachten niet over gingen en zelfs erger werden en ik ook in het dagelijks leven pijn had aan m’n knie, enkel, heup, nek en rug.

Terug naar Sylvia. Na een prettige kennismaking kwam het eerste belangrijke inzicht. Ze maakte foto’s vanuit vier perspectieven. Voorkant, achterkant en beide zijkanten. Samen bekeken we de foto’s, terwijl zij m’n lichaam analyseerde. Dat was best schrikken, want de rechterkant van m’n lichaam was ‘verzakt’. Zoals een Amsterdams pakhuis scheef aan de gracht staat, stond mijn lichaam scheef. M’n rechterschouder stond een paar centimeter onder m’n linkerschouder, de rechterkant van m’n ribbenkast was naar binnen gedraaid, m’n nek stond scheef, m’n rechterheup stond weer hoger dan m’n linkerheup en beide benen stonden strak van spanning om te compenseren wat er in m’n bovenlichaam gebeurde.

Dat was nogal een inzicht en vooral iets dat ik van al die specialisten niet had gehoord. En het mooie was: Sylvia kon uitleggen hoe die scheve stand m’n houding beïnvloedde en dat ze het kon oplossen.

Er volgden sessies, drie tot vier keer per maand. Soms ontspannen, maar vaker behoorlijk pijnlijk. Na een aantal maanden gebeurde er iets verbluffends. Ik keek in de spiegel en zag dat m’n rechterschouder bijna weer op het niveau zat van m’n linkerschouder. Zo ging het stap voor stap verder, en inmiddels na 9 maanden van behandeling, is m’n lichaam praktisch weer recht en heb ik slechts af en toe nog last van de klachten.

Het gaat zo goed dat ik zonder problemen dagen lang loop tijdens een weekend weg en weer sport. Voetbal vind ik een riskante sport wegens de korte en draaiende bewegingen, maar wielrennen is een afgestofte passie die ik weer heb opgepakt.

Wat ook het vermelden waard is, is dat ik steunzolen had. Volgens een paar bezochte fysio’s zouden die zorgen voor een gebalanceerde stand en daardoor een gebalanceerd lichaam. Ik heb nooit de voordelen ervaren maar wel de nadelen, zoals schoenen die niet meer pasten en last van van alles en nog wat, wanneer ik op vakantie een paar dagen op blote voeten liep. Sylvia’s behandeling maakte de steunzolen binnen weken overbodig en ik heb ze nooit meer gedragen.

Ter afsluiting: Sylvia werkt met toewijding aan je herstel en hoe je je voelt gaat haar aan het hart. Als bonus krijg je daar bovenop interessante, leuke, grappige of inzichtelijke gesprekken die een pijnlijke behandeling een stuk draaglijker maken.”

Frederike V., Kunstenares, Amsterdam

Ik voelde mij al maanden niet fijn in mijn lichaam en kon eigenlijk de energie niet meer opbrengen om stappen te zetten, nu heb ik bakken energie, zelfs nu nog, na een paar weken!”

Malika B., Analist Microbiologie, Amsterdam

Ik had veel last van mijn rug, schouders en nek. Ik zit vaak uren achtereen in een gespannen voorovergebogen houding. Fysiotherapie hielp, maar de klachten kwamen steeds weer terug. Ik wist niet wat fasia deed in het lichaam maar ik ben gaan begrijpen hoe verklevingen tussen de fasia-verbindingen mijn lichaamsstructuur beïnvloedt heeft. Ondanks dat behandeling soms flink pijn kon doen ben ik heel erg blij met alle veranderingen. Ik kan mijn werk weer uitvoeren, maar dan in een prettige en juiste houding. Ben zelfs losser en vrijer gaan lopen want ook dat was bij mij stijf en gespannen.”

Suzanne van O., Manager, Amsterdam

Na 4 behandelingen structural bodywork ben ik verlost van jarenlange steekpijnen in mijn hielen en zooltjes, eindelijk weer gewoon slippers aan deze zomer!

Joris S., Docent BS, Amsterdam

Omdat ik al heel lang met regelmaat door mijn rug ging ben ik op zoek gegaan naar een probleem oplossende behandeling. Via veel omzwervingen ben ik bij Sylvia terecht gekomen en ben ik de weg van structural bodywork ingeslagen. Na Mensendieck, orthomanuele therapie, acupunctuur en medicatie wilde ik nu eens ..de oorzaak aan laten pakken in plaats van het pleisters plakken. Sylvia heeft met haar structural bodywork gedaan wat het beloofd: Mijn lijf terug in de goede stand gezet en daarmee het probleem opgelost. Indrukwekkend, intens, krachtig, uitputtend maar vooral met veel respect voor Sylvia en haar toewijding.”

Nina L., Paralegal, Amsterdam

Ik ben bij Sylvia terecht gekomen vanwege aanhoudende hoofdpijn- en migraine klachten. Sylvia heeft mij geholpen met ontspannen in deze periode en heeft mij met groot geduld behandeld. Mijn migraine klachten zijn echter niet verminderd.

Jeske V., Kunstdocent, Amsterdam

KMI Structural Integration (Anatomy Trains) heeft ruimte gecreëerd in mijn rug nadat alles helemaal vast zat als gevolg van een hernia (post-operatie). Sindsdien kan ik weer veel soepeler bewegen en zit ik beter in mijn vel.

Gideon S., Ondernemer, Amsterdam

Ben bij Sylvia Musmin terecht gekomen wegens aanhoudende rugklachten en heb drie van de vijf aangekondigde behandelingen achter me. Ik kan nu al meer rechtop lopen, ik kan nu al langer zitten en ik heb weer hoop op volledig herstel. Ik vertrouw er op dat er in de komende weken aanhoudende vooruitgang is en beveel deze – soms pijnlijke – manier van werken van harte aan.

YES!!! Drie dagen wezen wandelen. Pijnloos. Wow. Natuurlijk voorzichtig gedaan maar het kan dus weer!”


Zuiver je lichaam

Jacob P., Muzikant/violist, Amsterdam

Sylvia behandeld jouw als totaal mens, niet als “een” klacht dat  opgelost moet worden. Toen ik begon bij Sylvia dacht ik dat ik nooit meer viool zou kunnen spelen, door ernstige  nek, arm en pols problemen rechts, nu 2 jaar further ben ik nog druk aan het werk als beroeps violist.”

Marielle B., Ondernemer, Amsterdam

Via een vriendin kwam ik bij Sylvia terecht omdat ik last had van het niet goed functioneren van mijn lijf. Omdat ik altijd met sport bezig geweest ben ( tennis, hockey, volley, schaatsen, golfen, zeilen, surfen) irriteerde het mij dat alles niet meer pijnloos en vanzelf ging.
Stram bij het opstaan, pijn in mijn nek, rug, handen, benen en voeten.
Alhoewel ik volgende maand 69 wordt, weigerde ik het om deze ongemakken te accepteren. Daarom wilde ik, na vele behandelingen bij fysiotherapeuten en chiropractors, verder zoeken.
Ik heb nu 6 behandelingen bij Fysio Massage en Beweging van Sylvia Mychi gehad en voel me vrijer en vooral soepeler in mijn eigen lichaam zitten.
Alle pijnen zijn absoluut verminderd, de stramheid ‘s morgens als ik opsta blijft wel, maar na mijn ochtend gymnastiek en warme douche voel ik me weer prima.
Sylvia heeft mij bewust gemaakt van het functioneren van mijn eigen lichaam, mijn ademhaling, mijn lopen, al mijn bewegingen, het belang van de ontspanning en geeft een goede uitleg van het hoe en waarom.
Kortom, een fijne en bijzondere ervaring en effectieve behandeling, die ze met alle aandacht en veel liefde geeft.”

Erik L., Tandheelkundig arts, Amsterdam

Het is ongekend maar ik kan mijn linker arm weer vrijwel zonder pijn achter mijn rug bewegen.

Dit is na ruim 3/4 jaar tobben een aangename verandering.

De “Meine Base” kuur heeft ontzettend goed uitgepakt en doe het nu vol overtuiging ruim een week.

In de ochtend het ontbijt met 3 koppen 7×7 thee. Dan het borstel programma, verrassend aangenaam en ‘s avonds in het badzout. En veel water natuurlijk voor de afvoer.

En verder een wat meditatief bestaan, slaap nog niet helemaal aan een stuk, het kan nog behoorlijk spoken, maar het begin van een diepere ontspanning is daar.

Dhr. J. B., Amsterdam, 55 jaar

Ik ben aan ‘zuiver je lichaam’ begonnen vanuit mijn streven om zo gezond mogelijk te worden. Na vooronderzoek bleek dat mijn zuur base balans redelijk op orde was maar niet optimaal en daarom ben ik dit gaan gaan doen. De begeleiding en de adviezen van Sylvia heb ik als zeer ondersteunend ervaren. Om het protocol goed uit te voeren is het heel plezierig om feedback te krijgen en ergens met je vragen terecht te kunnen. Sylvia is er daarin steeds voor mij geweest.”

Mevr. L. Z., Creatief therapeut, Groningen

Het volgen van de online module “zuiver je lichaam” heeft mij veel opgeleverd. Sylvia Musmin is een erg betrokken therapeut met enorm veel kennis op een breed vlak. Ik ga sinds ik de module heb gevolgd bewuster met mijn lichaam om. Door er aandacht aan te geven heb ik geleerd dat ik zelf invloed heb op het verloop van mijn gezondheid. Ik weet nu beter wat bepaalde verzurende voedingsstoffen met mijn lichaam doen en begrijp nu beter de functie van een basische lichaamsverzorging. Doordat ik met medische klachten kamp, hebben we de module moeten aanpassen. Hierin was Sylvia heel flexibel en professioneel. Het concept online module is mij goed bevallen. Voornamelijk omdat er tijdwinst is. Normaal ben je altijd tijd kwijt met het heen en weer naar een afspraak gaan. Nu kon ik de computer aanzetten en ik was bij mijn afspraak. Heel praktisch als je een volle agenda hebt!”

C. van Ballegooy, Afdelingshoofd/management hospice Buitenhof, Amsterdam

Wanneer er gemasseerd is slapen onze bewoners rustiger, is er even geen pijn of angst, kan men even ‘gewoon’ ontspannen zijn, mens zijn. Dat is niet alleen geweldig om te zien, daar doen we het samen ook allemaal voor.”

Familie G., Amsterdam

Mijn oom keek altijd uit naar de massage, door zijn hersentumor kon hij niet meer slapen en werd hij heel onrustig. Hij had ook erg veel pijn vooral aan zijn benen, maar als hij gemasseerd was kon hij wel even slapen en uitrusten en voelde hij zich ontspannen. Mijn familie is erg dankbaar dat we dit kregen aangeboden, we zullen het nooit vergeten.”

Mevr. B., Office manager, Amsterdam

Toen ik borstkanker kreeg gleed de grond onder mijn voeten vandaan, en kwam ik in een rollercoaster van gebeurtenissen terecht waarin ik mijzelf nog nauwelijks herkende. Ondanks hulp van mijn gezin en vrienden raakte ik uitgeput en uitgepraat maar door de wekelijkse massages kon ik echt even alles loslaten en mijn lichaam en de zachte aanrakingen voelen. Dat was gewoon overweldigend, alsof een hele lading spanning van mij afgleed, en kon ik mij verheugen op een heerlijk nachtje slapen. Het heeft mij erg veel goeds gedaan ondanks alle nare gebeurtenissen, die nu gelukkig achter mij liggen.”

Monique J., Jurist, Amsterdam

Behandelingen Structurele integratie ATSI

Afgelopen augustus werd ik helaas ziek. Tijdens mijn herstelperiode heb ik Sylvia bezocht. Ik had al ervaring met therapie die gericht is op bindweefsel. Sylvia doet het net weer anders en is gericht op het in balans brengen van lichaam en geest op een zachte manier. Haar massagetechnieken helpen goed bij het losmaken van het bindweefsel en de oefeningen en tips die ze geeft, helpen bij het vrij kunnen en blijven bewegen. Haar behandeling heeft de manier van bewegen van mijn lichaam bijgesteld en pijnvrijer gemaakt. Daarbij is Sylvia een open persoon waarmee je makkelijk kunt praten. Wat een behandeling bij haar erg plezierig maakt.”

Rene v. H., Ondernemer en Bestuurslid

Behandelingen Structurele Integratie ATSI

“Tot mei 2018 had ik een redelijk conditie, weliswaar last van rug en nek maar dat was draaglijk. Ik weet nog steeds niet wat de oorzaak was maar na die maand vorig jaar ging mijn mobiliteit spoorslags achteruit en ik voelde me in een maand tien jaar ouder worden. Via fysiotherapeut naar chiropracticus, drie keer per week, twee keer, een keer enz. en dat heeft weliswaar wat geholpen maar de immobiliteit bleef onacceptabel. Enkele behandelingen bij een osteopaat gaven wat lucht maar vooralsnog niet voldoende.

Toen kwam de kennismaking met Sylvia en ik heb nu een traject van twaalf, soms wat pijnlijke maar overwegend ontspannen, behandelingen achter de rug en loop weer normaal, heb mijn conditie van tien jaar geleden weer terug en ga weer gewoon heerlijk naar de sportschool om de boel op orde te houden.

Alle lof voor haar gestructureerde en professionele aanpak, mij heeft ze gered. En niet te vergeten, wat een heerlijk positief en aardig mens is ze toch. Ze repareert je niet alleen fysiek, al doende krijg je er gratis wat levenslessen bij die je weer optimistisch in het leven doen staan en je zonder twijfel weer meer energie geven.  Dank, dank, dank. “

Linda O., Zorgprofessional, Heerhugowaard

“De droom van mijn dochter (9 jaar), waren een paar ‘nieuwe voeten’. Dit vertelde zij aan iemand en die persoon verwees ons door naar Sylvia. Als moeder ging ik met mijn dochter mee, ik zag na een paar behandelingen al een heel mooi resultaat. Ik werd zelf bijna jaloers! Want ook ik had heel wat wensen voor mij en mijn lichaam. Ik was door de jaren heen steeds krommer geworden, dit had o.a. met onzekerheid te maken. Vaak werd er gezegd: ga rechtop staan! Dat hield ik dan hooguit 1 minuut vol. Vervolgens dacht ik: het lukt mij toch niet. Met als gevolg dat ik alleen maar krommer werd en ik niet als die zelfverzekerde persoon over kom, die ik wil zijn. Daarnaast droeg ik al sinds mijn 12 de jaar steunzolen, heb ik bij mijn beide grote tenen een knobbel, had ik regelmatig last van mijn onder- en bovenrug, bovenbenen en knieën. Kortom ik had regelmatig wel ergens last van wat mij in het dagelijks leven en mijn werk belemmerde.

Nu na meer dan 12 behandelingen, die Sylvia met veel toewijding, tijd, vakkennis, inzicht en liefde mij heeft gegeven is mijn houding stukken verbeterd, heb ik daardoor veel minder last van mijn rug, kom ik veel zelfverzekerder over en dit alles zal in de komende tijd alleen nog maar verbeteren. Bovendien kon ik na de 5de behandeling, afscheid nemen van 30 jaar steunzolen dragen! Kortom, ik ben een ‘nieuwe Linda’, waardoor er nieuwe deuren voor mij opengaan. Ik ben Sylvia hier echt heel dankbaar voor! Ik zou Sylvia haar behandelingen en het stuk coaching wat ze tijdens dit traject geeft dan ook aan iedereen aanbevelen. De droom van mij en mijn dochter zijn uitgekomen!”