Pijnvrij bewegen

PIJNVRIJ BEWEGEN

KMI structural bodywork

Herken je één of meerdere klachten?

 • Frustreert het je dat je chronisch rugpijn hebt, terwijl uit onderzoek blijkt dat je niets mankeert?
 • Zit je nek zo vast dat je met moeite de dag doorkomt zonder die hoofdpijn?
 • Ben je uitbehandeld en moet je met de pijn leren leven?
 • Ben je behandeld maar komt de pijn telkens terug?
 • Loop je al tijden met een pijnlijke arm en schouder rond en zit nu alles vast en kun je niet aan het werk?
 • Beginnen je knieën lelijk te steken, zelfs na een korte wandeling?

Herken je één of meerdere klachten, dan kan ik je verder helpen met Myofascial Release for Structural Integration.

Shoulder-Pain

Bij intake - Na 1 behandeling - Na 9 behandelingen

Wat is Myofascial Release for Structural Integration?

Myofascial Release for Structural Integration is een innovatieve behandelwijze die verder gaat dan de pijnplek alleen. We kijken tijdens de behandeling samen naar hoe je staat, loopt en beweegt. Je leert meer over wat je lichaam je vertelt en hoe je beter kunt bewegen. Pijn wordt dragelijker of verdwijnt.

Het behandeltraject duurt 4 tot 12 weken, afhankelijk van je klachten en wensen.

pijn-vrij-bewegen

Fascial Release for Structural Integration

Deze behandeling, die ik Pijnvrij Bewegen noem, bestaat uit zes onderdelen:

 1. intakegesprek
 2. lichaamsscan
 3. bewegingsonderzoek
 4. Myofasciale behandeling (Anatomy trains)
 5. afsluiting en na bespreking
 6. tips voor thuis

Ik behandel volgens KMI – STRUCTURAL INTEGRATION, naar de innovatieve methode Anatomy Trains. Deze richt zich op de myofasciale spierketens in het lichaam. Fascia omhult spier, spiergroepen, bloedvaten, organen en zenuwen. Deze fasciale spierketens brengen vorm en structuur aan en beweging in je lichaam, maken het tot een functioneel geheel, en laten je soepel bewegen; ontspannen en in balans.

" Deze behandelingen gaan in op precies dat 'ongrijpbare' niveau wat je bij fysiotherapeuten en manueel therapeuten niet kan bereiken. Ze begeleidt je in gebieden die eng, angstig en pijnlijk aanvoelen. En dan merk je ineens dat je daar toch kan bewegen. Dat is heerlijk! "

I.W. Kitesurfer, Amsterdam

" Ik voelde mij al maanden niet fijn in mijn lichaam en kon eigenlijk de energie niet meer opbrengen om stappen te zetten, nu heb ik bakken energie, zelfs nu nog, na een paar weken! "

F.V. Kunstenares, Amsterdam

" Ik had veel last van mijn rug, schouders en nek. Ik zit vaak uren achtereen in een gespannen voorovergebogen houding. Fysiotherapie hielp, maar de klachten kwamen steeds weer terug. Ik wist niet wat fasia deed in het lichaam maar ik ben gaan begrijpen hoe verklevingen tussen de fasia-verbindingen..

..mijn lichaamsstructuur beïnvloedt heeft. Ondanks dat behandeling soms flink pijn kon doen ben ik heel erg blij met alle veranderingen. Ik kan mijn werk weer uitvoeren, maar dan in een prettige en juiste houding. Ben zelfs losser en vrijer gaan lopen want ook dat was bij mij stijf en gespannen. "

Malika Analist Microbiologie, Amsterdam

" Na 4 behandelingen structural bodywork ben ik verlost van jarenlange steekpijnen in mijn hielen en zooltjes, eindelijk weer gewoon slippers aan deze zomer! "

S.v.O. Manager, Amsterdam

" Omdat ik al heel lang met regelmaat door mijn rug ging ben ik op zoek gegaan naar een probleem oplossende behandeling. Via veel omzwervingen ben ik bij Sylvia terecht gekomen en ben ik de weg van structural bodywork ingeslagen. Na Mensendieck, orthomanuele therapie, acupunctuur en medicatie wilde ik nu eens..

..de oorzaak aan laten pakken in plaats van het pleisters plakken. Sylvia heeft met haar structural bodywork gedaan wat het beloofd: Mijn lijf terug in de goede stand gezet en daarmee het probleem opgelost. Indrukwekkend, intens, krachtig, uitputtend maar vooral met veel respect voor Sylvia en haar toewijding. "

Dhr. J.S. Docent BS, Amsterdam

" KMI Structural Bodyworks heeft ruimte gecreëerd in mijn rug nadat alles helemaal vast zat als gevolg van een hernia (post-operatie). Sindsdien kan ik weer veel soepeler bewegen en zit ik beter in mijn vel. "

Mevr. J.V. Kunstdocent, Amsterdam

" Ben bij Sylvia Musmin terecht gekomen wegens aanhoudende rugklachten en heb drie van de vijf aangekondigde behandelingen achter me. Ik kan nu al meer rechtop lopen, ik kan nu al langer zitten en ik heb weer hoop op volledig herstel. Ik vertrouw er op dat er in de komende weken aanhoudende vooruitgang is en beveel deze - soms pijnlijke - manier van werken van harte aan "

Dhr. G.S., Amsterdam

" YES!!! Drie dagen wezen wandelen. Pijnloos. Wow. Natuurlijk voorzichtig gedaan maar het kan dus weer! "

Dhr. G.S., Amsterdam